Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με την υποστήριξη της εσωτερικής και εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς

Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής , προκηρύσσει τον

Αγώνα Δρόμου για την Κυριακή 12.5.24 με την επωνυμία :

 

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 2024

8.000 μέτρα

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 12 Μαίου 2024

ΩΡΑ EKΚINΗΣΗΣ: 11.00 π.μ.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΒΑΘΥΡΡΙΑΚΟΣ ( ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΙΓΕΙΡΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ )

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΒΑΘΥΡΡΙΑΚΟΣ ( ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΙΓΕΙΡΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ )

 

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 8.000 μέτρα επί δημοσίας ασφάλτινης οδού

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ :

ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Μέλη:

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Χειρός

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δωρεάν

 

ΠΑΡΟΧΕΣ:

Αναμνηστικός – Συλλεκτικός Σταυρός σε όσους/ες δρομείς τερματίσουν

Αναμνηστικό φουλάρι με το σήμα του Αγώνα

Έπαθλο στους/τις 5 πρώτους/ες νικητές\τριες του Αγώνα

 

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του αγώνα, καθώς και οι γονείς-κηδεμόνες ανηλίκων αθλητών που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς και είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την καλή τους σωματική υγεία και την επαρκή ικανότητα τους να συμμετέχουν.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ:

Οι διοργανωτές σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό πρώτων βοηθειών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό , θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί οποιοσδήποτε συμμετέχοντας/χουσα στην διοργάνωση κατά την διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και τα παιδιά έως 18 ετών με έγγραφη δήλωση γονέα – κηδεμόνα.

Κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής ο συμμετέχων δρομέας, βεβαιώνει, την ανάληψη της προσωπικής του ευθύνης για την συμμετοχή του. Για την συμμετοχή των παιδιών έως 18 ετών οι γονείς – κηδεμόνες θα υπογράψουν στην Γραμματεία Αγώνα αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι/ες οι δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους . Μικρότεροι/ες των 18 ετών και έως 14 ετών, θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα \ κηδεμόνα στην Γραμματεία Αγώνα στον χώρο της εκκίνησης.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Ύπαρξη Υπεύθυνου Ιατρού Αγώνα με την υγειονομική κάλυψη Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΕΓΑΣ – ΓΓΑ:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει από ΕΟΔΥ/ΓΓΑ την ημέρα του αγώνα.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΥΠΕΘΥΝΟΣ:

ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΓΩΝΑ :

ΠΟΛΥΤΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Σ.Ε.Φ.Α.Α. – Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δ. Π.Θ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν ηλεκτρονικά σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

 

Α) Διαχείριση ιματισμού: Στο χώρο της αφετηρίας σε προκαθορισμένο χώρο θα μπορούν οι δρομείς , εφόσον το επιθυμούν, να παραδίδουν τον ιματισμό τους το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση , το οποίο θα παραληφθεί από τον δρομέα στον χώρο του τερματισμού με την βοήθεια εθελοντών . Η σακούλα ιματισμού δεν πρέπει να περιέχει τιμαλφή καθώς η οργανωτική επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια τους

 

Β) Ιατρική κάλυψη : Ιατρείο θα υπάρχει στην εκκίνηση και στον τερματισμό , ένα ασθενοφόρο στην ροή του αγώνα και παρουσία εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής

 

Η οργανωτική επιτροπή παρακαλεί όλους/ες του/τις δρομείς που θα

λάβουν μέρος να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στους εθελοντές , καθώς θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για να τους βοηθήσουν.

 

Ανώτατο όριο Συμμετοχών = 200 Δρομείς

 

Η οργανωτική επιτροπή επιφυλάσσεται του δικαιώματος της για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα της διοργάνωσης με έγκαιρη ειδοποίηση προς τους/τις συμμετέχοντες.