4ος Αγώνας δρόμου 11χλμ & 7χλμ.

«Το μονοπάτι της Παναγίας»

Μαθητεύσατε πάντα τα έθνη

 

Γενικές Πληροφορίες

Ημερομηνία Διεξαγωγής:            Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και ώρα 18:00

Αφετηρία:                                  Ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθύριακος

Τερματισμός:                               Ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθύριακος

 

Ο αγώνας γίνεται στα πλαίσια δράσεων της Εσωτερικής & Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
– Αγώνας 11 χιλιομέτρων: 
M/W (18-50 ετών)M/W (50+). Σε περίπτωση που υπάρχουν αθλητές κάτω των 18 ετών δεν θα υπάρχει γι’ αυτούς ξεχωριστή κατηγορία. – Αγώνας 7 χιλιομέτρων: M/W (18+), Παιδικό Αγόρια/Κορίτσια.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Για το 2023 έχει οριστεί η Κυριακή 28 Μαΐου. Η εκκίνηση για τον αγώνα 7 χλμ. θα γίνει στις 18:00 και για τα 11 χλμ. θα γίνει στις 18:10. Εκκίνηση και τερματισμός θα γίνει στην Ιερά Μονή Παναγιάς Φανερωμένης Βαθυρίακος.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Τα μισά χιλιόμετρα του αγώνα είναι αγροτικός δρόμος και τα άλλο μισά άσφαλτος. Ξεκινάει από την Ιερά Μονή Βαθυρίακος, περνάει τη διασταύρωση –  γέφυρα Αμβροσίας και αμέσως μετά τη γέφυρα περνάμε δεξιά στον αγροτικό δρόμο δίπλα στον Ασπροπόταμο. Για τους Αθλητές του αγώνα 7 χιλιομέτρων, στα 3 χλμ θα περάσουν πάνω από τη γέφυρα, γήπεδο Αιγείρου και συνεχίζουν για το μοναστήρι. Για τους Αθλητές του αγώνα των 11 χλμ. θα μετά τα 3 χλμ συνεχίζουν δίπλα στην παλιά Εθνική οδό μέχρι το μουσουλμανικό νεκροταφείο και μετά δεξιά στη γέφυρα της Μεσσούνης και συνεχίζουν στο δρόμο μέχρι τον Τερματισμό στη μονή. Σταθμούς τροφοδοσίας για τον αγώνα 7 χλμ θα έχει στο 3ο χλμ και για τον αγώνα 11χλμ θα έχει στο 3ο χλμ, στο 6ο χλμ και στο 8ο χλμ της διαδρομής.

Κόστος Εγγραφής: 10€ (δωρεάν για τους φοιτητές)

Πληροφορίες και κανονισμοί