«Το μονοπάτι της Παναγίας»

Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής

2ος Αγώνας δρόμου 15χλμ.

«Το μονοπάτι της Παναγίας»

Μαθητεύσατε πάντα τα έθνη

 

Γενικές Πληροφορίες

Ημερομηνία Διεξαγωγής:            Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 11:30

Αφετηρία:                                    Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Τερματισμός:                               Ιερά μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθύριακος

 

Ο αγώνας γίνεται στα πλαίσια δράσεων της Εσωτερικής & Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί την παλιά εθνική οδό Κομοτηνής  Ξάνθης και αποτελείται από κύριο λόγο από άσφαλτο. Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν εθελοντές που θα υποδεικνύον στους αθλητές  την διαδρομή. Εκκίνηση στην οδό Σοφούλη μπροστά στην Παναγία, ακολουθούμε την οδό Δημοκρίτου, περνάμε μπροστά απ το ΙΚΑ της οδού Υψηλάντου, μετά στην  ανισόπεδη διάβαση και αμέσως μετά μπαίνουμε δεξιά στο παράδρομο και συνεχίζουμε μέχρι το τελωνείο.  Στα φανάρια ξανά μπαίνουμε στην παλιά εθνική οδό. Εκεί ακριβώς, στα 2.300μ., υπάρχει  ο 1ος  Σταθμός Τροφοδοσίας απέναντι από τα Οικοδομικά υλικά «Κατσικάρη».  Με πορεία πάντα δεξιά του δρόμου περνάμε απ το βενζινάδικο του Γραμμενίδη που είναι στα 4.400μ. και είναι ο 2ος Σταθμός Τροφοδοσίας. Συνεχίζουμε πάντα δεξιά στο δρόμο και φτάνουμε στο Ποσειδώνιο στα 7.500μ. όπου εκεί βρίσκεται ο 3ος Σταθμός Τροφοδοσίας, συνεχίζουμε μέχρι την διασταύρωση του Αιγείρου. Εκεί θα κατευθυνθούμε όπως τα οχήματα όλο δεξιά κάτω απ την γέφυρα, περνάμε το χωριό Μεσσούνη, το χωριό Αίγειρο όπου στο τέρμα του χωριού στα 11.500μ. υπάρχει η ταβέρνα “ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ” όπου εκεί είναι ο 4ος και τελικός Σταθμός Τροφοδοσίας και συνεχίζουμε καταλήγοντας στη Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:  M/W (18-49 ετών), M50/W50 (50+). Σε περίπτωση που υπάρχουν αθλητές κάτω των 18 ετών θα υπάρχει γι αυτούς ξεχωριστή κατηγορία.

Όσοι επιθυμούν να μη τρέξουν μπορούν τα περπατήσουν τη διαδρομή και να συνδράμουν με αυτόν τον τρόπο την ιεραποστολή.

Κόστος Εγγραφής: 10€ (δωρεάν για τους φοιτητές)

Πληροφορίες και κανονισμοί